sobota 5. února 2011

Calm down, calm down...

Pracovat ve službách je někdy vskutku nápor na nervy. A pokud jste v přímém kontaktu s lidmi, je to ještě o kousek větší "záhul" na psychiku, než by si kdejaká kancelářská krysa mohla myslet. Častokrát se tedy nese mým pracovištěm ono pověstné a ve filmech problém předcházející:"Uklidni se, klídek...dýchej zhluboka, běž se projít na čerstvý vzduch...dej si čokoládu, ať si trošku obalíš nervy..." A nejsou to jen taková ta slova do větru, co se jakože říkají - někdy sežrat celou tabulku čokolády je skutečně nejlepší způsob, jak předejít tomu, abyste klienta poslali do prdele.

Každý se se stresem v práci vypořádává jinak - někdo do sebe lije hektolitry kafe a nebo třeba iontových nápojů, protože si myslí, že kofein a kouzelná chemie všechno vyřeší. Někdo si dá frťana a je schopen zase nějakou tu dobu fungovat bez jakýchkoli tenzí. Jeden můj kolega, aby nemusel s otravným klientem mluvit, raději vytáhne pistoli - i přestože to přinese další potíže...(o tom jsem už ale myslím někdy psal...).

A někomu stačí prostě jen utrousit nějaké to peprnější slůvko. Nebudu tu vypisovat, co všechno už proletělo mými slechy či dokonce ústy - nerad bych se dozvěděl, že moje slovní zásoba je omezená... Ale musím se podělit o naprosto nečekanou hlášku jedné kolegyně, která je jinak velice slušná a s klienty se dokáže po telefonu vybavovat třeba 10 minut, i když ji posílají do té největší temnoty. Ten telefonát byl takový poklidný, trval asi dvě minuty. Kolegyně odložila komunikační sluchátka a do ticha se ozvalo: "Šulin jeden zvadlej!"

Takže pro všechny, co dělají ve službách a dnes a denně se potýkají s lidmi intelektu houpacího koně - vykašlete se na chlast, na drogy i na pistole! Řekněte si pokaždé na adresu toho kreténa, co je absolutně vymaštěnej, že je to prostě jenom ŠULIN JEDEN ZVADLEJ!

Žádné komentáře: