neděle 12. října 2008

Co chceme vidět...

Asi nikdy mne nepřestane udivovat lidské oko...máme k dispozici dvě a stejně vidíme jen to, co chceme.

Máme li jízdenku, dejme tomu do města X od společnosti Y, a již netrpělivě očekáváme příjezd našeho spoje na nástupiště, nervozita z cesty nás nutí neustále kontrolovat hodinky. Čas je v tu chvíli náš nepřítel a utíká neskutečně pomalu, nebo že by jel pomalu ten autobus..?! Každopádně máme silný pocit, že když máme odjíždět za 15 minut a autobus ještě není přistaven, že to prostě nestihneme... Takže začneme pátrat po nějaké kompetentní osobě, jež by nám mohla sdělit, co se tedy děje (ale ono se nic neděje, autobus dojede, nebojte)... Nikdo takový v dohledu není, tak co budeme dělat???!

Budeme na chviličku slepí a půjdemem se zeptat do nejbližšího okénka, kde jízdenky prodávají - bez ohledu na to, že přes celý stánek je obrovský nápis, který nám oznamuje, že se jedná o stánek úplně jiné společnosti, než li u které máme zakoupenu jízdenku. A pak máme ještě tu drzost okřikovat slečnu za přepážkou, i přestože se nám velice slušně snaží vysvětlit, že o našem spoji nemá žádné informace, neboť se jedná o spoj jiné přepravní společnosti...

Zamysleme se občas nad svými zrakovými orgány a používejme je maximálně zaostřené pokaždé, když nám přijde, že je něco v nepořádku - předejdeme tím mnoha nedorozuměním a ten ušetřený čas také stojí za zmínku.

Žádné komentáře: