pondělí 8. února 2010

Kufr vzpomínek a hrnek od kafe

Nevím a asi nechci vědět, ale raději se zeptám, protože pak budu zase o něco moudřejší...

Kdy je člověk skutečně odstěhovaný? Když si sbalí deku a polštář a nebo příbor a hrneček? A nebo když si sbalí a odveze úplně všechno, co kdy měl...? A když zmizí všechny hmotné věci, které člověk měl, znamená to skutečně, že se odstěhoval? Nejde tak trošku i o to, jak to cítí ten odstěhovavší se? Stěhoval jsem se v životě jen párkrát a vím, že se ještě několikrát stěhovat budu, ale zatím nemohu říci, že bych se s odstěhováním od toho místa absolutně odpoutal - to prostě nejde... A nebo jde? Prosím o vysvětlení, fakt to nechápu... a nebo možná chápu, ale potřebuji svůj názor a postoj zkonfrontovat s názorem někoho jiného. Jsme pošuk, ale prostě nevidím nic tak tragicky, jak to vidí ostatní. Kupodivu neumírám, ale jen se stěhuji z jednoho města do druhého...vzdálenost 2 a půl hodiny autobusem, ne 9 a půl týdne letadlem.

Ale zpět ke stěhování - ať už jsme se stěhoval odkudkoliv, nechal jsem tam po sobě nějakou památku (ne v záchodové míse, to je pomíjivé...). A nehodlám tuto tradici porušit ani teď! Sklenice už mají "Zmrzlata", zbytek se udá postupně - však mám ještě čas. Ještě musím namalovat něco na zeď za postelí, aby to bylo překvapení, až se bude stěhovat nábytek a tak...

A kam se budu přemísťovat teď? Ví bůh, ale rozhodně to není konec světa ani žádná tragédie - myslím, že to bude přínos pro všechny;-)

3 komentáře:

Mary řekl(a)...

Odstěhovanej budeš v momentě, kdy už tam žádné tvé věci nebudou a ty tam budeš jezdit akorát na návštěvy. Myslím si, že tenhle způsob stěhovaní je nejmíň tragickej, protože je pomalej, žádnej šok, žádný sbalím si saky paky, šup do letadla a see you never. Buď za to rád:)

Hobitek řekl(a)...

No jo, jenže není to svým způsobem mučení toho člověka, co se bude muset dívat na to, jak ty moje veci pomaličku ale jistě mizí..a pak prostě přijde den, kdy dojde domů a už tam nic mého nenajde...? Upřímně doufám, že see you never never comes... ale to je jiná pohádka, to ukáže až čas...každopádně jsme připraven bojovat z plných sil proti nesmyslné "sejde z očí, sejde z mysli"!

Mary řekl(a)...

Asi je, ale z tvého vyprávění jsem měla pocit, že to štěpán zas tak neprožívá ... nebo že by měl kouska citu v těle?:D Ne, chápu, je to těžký, ale tvůj přístup zdá se mi nejlepší, přece se nestěhuješ do Austrálie (takže se ti, kterým budeš chybět, nemusí ráno budit s pocitem absolutního prázdna a nepotýkají se tou hroznou myšlenkou, že s tím nejde nic dělat). Brno je zlatá loď a vždycky se tam můžeš vracet s úsměvem na rtech;)